2005 – 2009

2005

We begonnen dit jaar met de korendagen in Paradiso, een prachtige poptempel met schitterend geluid. In de gietende regen, onder parapluutjes, mochten we de kunstroute in de Zwaluw in Nieuwegein openen. Op de Margriet Winter Fair zong Popkoor Amazing de kerststerren van de hemel, daarna volgden en nog meer. Ook de Parkdagen, de Sluizendagen en ‘Vreeswijk bij Kaarslicht’ zijn een beetje bij Amazing gaan horen. En natuurlijk was het topevenement in het najaar ons grote lustrumoptreden, meer dan 700 mensen in de zaal, een live begeleiding van de Redband en de grootste lichtshow in ons bestaan! Voor ons als popkoor was de spetterende verkleedpartij bij de finale een feestje.

2006

In dit jaar deden we o.a. mee aan het festival van het Nederlandse lied in muziekcentrum Vredenburg. Dit is ook het jaar van de dirigentenwissel. Na een 5 jaar durend dirigentschap van Bart van Meijl neemt Peter van Lonkhuijsen het dirigentstokje over.

optreden in UMCU

2007

Vanaf begin dit jaar is Peter dirigent en aan hem de schone taak om in know time Amazing klaar te stomen voor zijn allereerste optreden met Amazing in Paradiso (januari) en op 8 maart op de Piazza van het Utrechts Medisch Centrum. Verder staat 2007 vooral in het teken van wederom een grote eigen show op 13 en 14 oktober in theater De Kom te Nieuwegein. De Zendmasters, een bigband uit IJsselstein, zorgt voor de muzikale begeleiding Amazing. Het is een wervelende show waarin zowel Amazing als de Zendmasters een prestatie van formaat leveren. Uitgekiende big band arrangementen, afgestemd op de meerstemmige zang van Amazing, leidden tot een betoverende sound. Ruim 750 mensen bezochten beide optredens.

2008

Dit jaar hebben we toegewerkt naar de opname van onze 1ste CD. In november hebben we hier 2 dagen hard aan gewerkt. Daarnaast hebben we o.a. in juni deelgenomen aan het Leeffestival in Wageningen. Hier zongen we op een mooie zaterdag in de openlucht onder een blauwe hemel. Het jaar werd afgesloten met een kerstconcert in de Nicolaaskerk in Nieuwegein in samenwerking met de voor ons bekende harmonie Cornelis Galesloot.

optreden kerst Nicolaaskerk

optreden city plaza art

  Peter dirigeert

2009

We hebben weer diverse keren opgetreden, onder andere het Zing en zo festival in Loenen a.d. Vecht; de opening van Arti’91 in Cityplaza; bij de Dag der kunsten in Zeist en tijdens het festival `Nieuwegein Bruist`.

driebergen