Geschiedenis

Amazing

Popkoor Amazing Nieuwegein is opgericht in maart 2000. We zijn gestart met een ledenaantal van 120. Intussen is het aantal leden afgeslankt tot ruim 80.  We zijn een gemengd koor dat is ingedeeld in stemgroepen. Veel nummers zijn ingestudeerd met 6 stemgroepen, maar dit jaar zijn we ook begonnen met het instuderen van nummers in 4 stemgroepen. 

Ons repertoire bestaat uit popmuziek van de jaren 60 tot nu. Zowel Engels- als Nederlandstalig. Onze dirigent is Peter van Lonkhuijsen en hij arrangeert diverse nummers voor ons koor. Naast kwaliteit staat gezelligheid bij ons koor hoog in het vaandel.

Ben je geïnteresseerd om lid te worden? Dan nodigen we je van harte uit om eens een keer te komen kijken om sfeer te proeven. Je kunt je hiervoor aanmelden via het contactformulier. Als je na deze sfeerproef avond nog steeds enthousiast bent kun je de eerstvolgende repetitie een stemtest doen.  De stemtest wordt door onze dirigent,  in de pauze,  afgenomen. Je mag hiervoor zelf een nummer uitkiezen.  

De vereniging

Popkoor Amazing is een vereniging en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Utrecht.

De vereniging wordt bestuurd door 5 leden die het bestuur vormen.
Verder kennen wij nog diverse commissies: een muziekcommissie die zorg draagt voor het repertoire en de aankoop van muziek; een commissie die de technische installatie onderhoudt en opstelt; een commissie die de choreografie bij verschillende nummers bedenkt en aan het koor leert; een commissie die de kledingkeuze bij optredens bepaalt;  een redactie die verantwoordelijk is voor het uitbrengen van onze eigen nieuwsbrief.

We treden geregeld op binnen en buiten Nieuwegein en eens in de twee á drie jaar geven we  grote avondvullende shows. Deze worden volledig door een speciale commissie vanuit de leden georganiseerd.

4AmEl_LetTheSunShine
Theatershow 4 Amazing Elements november 2015

De oorsprong : Een droom wordt werkelijkheid

`Zou het niet geweldig zijn om een popkoor te beginnen in Nieuwegein?` Wat begon als een droom van vier vriendinnen werd na een oproepje in de krant werkelijkheid. Maar liefst 250 mensen meldden zich aan voor een workshop, om te ervaren hoe leuk zingen in een popkoor is. Die avond op 8 maart 2000 is de oprichting van Popkoor Amazing een feit.
Er wordt gestart met 130 leden, de rest van de mensen moet helaas op de wachtlijst. Met de methode van MMM en de bevlogenheid van de toenmalige dirigent Peter Elbertse zette Amazing zich binnen korte tijd op de Nieuwegeinse kaart. Popkoor Amazing doet zijn naam eer aan en komt verbazend snel tot goede optredens. Na enkele maanden hard repeteren staat het koor al op 23 september voor het eerst op de planken tijdens Lekart in Culemborg. Het eerste zelf georganiseerde concert vind plaats op 26 november in De Kom in Nieuwegein. Zowel het middag- als avondconcert zijn dan geheel uitverkocht.
Vanaf dat moment volgen er verschillende optredens.

koorbuiten oud

foto `oud koorleden`